Exchange 2010 and blank OWA screen after install

Just a quick one here that I found interesting, wasn’t really a hurdle but one that I thought might be an issue for some.

After installing the latest 2010 Exchange server I ran into the usual issue of the OWA (Outlook Web Access) site giving a blank page with a url something like this /owa/auth/logon.aspx?url=https://server.domain.com/owa/&reason=0 .

The cause of this little anoying one is actually a prerequisite of Exchange 2010 and OWA that isn’t picked up as an issue during the install! Never fear there is a simple fix and here it is

  • We just need to install the RPC over HTTP Proxy feature by heading to Server Manager – Features – Add Feature then select RPC over HTTP Proxy from the list and continue through the wizard to add the feature!

Presto, problem solved!

You should then be able to reload the OWA URL to your server and get the below!

Questions in the comments :)

Cheers

Share

Tags: , , , , , , , , , , ,

17 Responses to “Exchange 2010 and blank OWA screen after install”

  1. Dustin Collett July 1, 2011 at 7:15 am #

    Solved my problem, thank you.

  2. Christian December 14, 2011 at 9:11 pm #

    Was Stuck with this problem for 2 days.
    GREAT JOB!
    Thanx it worked perfectly!

  3. Lance April 22, 2012 at 1:09 am #

    NICE JOB!

    Very annoying error but solved with a very simple solution!

    Thanks!

  4. Ganesh April 28, 2012 at 2:35 pm #

    Thank you, this solved my problem

  5. Khim May 21, 2012 at 12:55 am #

    Magic, hav bn struggling with this issue and you made life so easy for me.
    Thanx bro.

  6. Dean June 20, 2012 at 11:05 pm #

    Solved my problem too. Thanks for the article.

  7. MC August 7, 2012 at 8:05 pm #

    Thank You so much, it is help me !!!

  8. Satyam August 15, 2012 at 1:35 pm #

    Thanks a lot. Few days struggling with this. Glad I found this article.

  9. Luis Borja October 6, 2012 at 2:29 pm #

    Thank You so Much, This article is very good.

  10. Oscar Schult November 5, 2012 at 2:29 am #

    Thanks for the time you took to publish this.
    It might be a small problem but it made me check and recheck my installation till I gave up

    Thanks again

  11. Waseel Akbari December 8, 2012 at 5:30 am #

    Thank you very much Josh, you’re awesome :)

  12. Mac December 23, 2012 at 9:53 pm #

    Wow! thanks for the help

  13. Kad January 2, 2013 at 6:50 pm #

    Thanks a lot. Merci

    Ca a marché pour moi aussi.

    And Happy new year

  14. Chris May 18, 2013 at 2:42 pm #

    This tip is still helping people! Thanks for taking the time to post it.

  15. jimmy May 24, 2013 at 4:13 am #

    saved my day. tx a lot

  16. Roger Nyman September 13, 2013 at 2:21 am #

    Helped. Thanks!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Leerer Bildschirm beim Outlook Web Access nach Exchange Server 2010 Update in Verbindung mit KB2743248 « Das nie endende Chaos! - August 18, 2012

    […] B. OWA-Troubleshooting, indem man prüft, ob auch das RPC over HTTP Feature aktiv ist: http://www.techhelpblog.com/2011/04/01/how-to-fix-exchange-2010-blank-owa-screen-install/. Es gibt im Netz massig viele andere Möglichkeiten, unter anderem auch sowas: […]

Leave a Reply